» » Google werkt aan Android voor vr brillen

Google werkt aan Android voor vr brillen

Geplaatst in: VR blog | 0

Naar verluidt werkt Google aan een versie van zijn mobiele besturingssysteem Android die geschikt is gemaakt voor gebruik met virtual reality-brillen. De software moet gratis beschikbaar komen voor makers van vr-apparatuur, maar het is nog onduidelijk wie er gebruik van gaat maken.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van twee niet nader gespecificeerde bronnen. Die hebben laten weten dat Google een team van ontwikkelaars heeft aangesteld om een aangepaste versie van Android te ontwikkelen die gebruikt kan worden voor virtual reality. Het zou gaan om tientallen ontwikkelaars met daarnaast nog andere werknemers. Google zelf wilde niets over de door The Wall Street Journal genoemde plannen kwijt.

Volgens de bronnen is Google van plan om zijn aangepaste versie van Android gratis aan te bieden, wat nu ook al het geval is voor het mobiele besturingssysteem. Hoe het er precies uit gaat zien en wat voor functionaliteit er wordt ingebouwd, dat blijft nog onduidelijk. Ook is niet duidelijk welke fabrikanten interesse hebben in de software.

Google richt zich waarschijnlijk op virtual reality omdat verscheidene bedrijven inmiddels een vr-bril hebben gemaakt of hebben aangekondigd. Naast de bekende Oculus Rift gaat het bijvoorbeeld om grote bedrijven zoals Samsung, Sony, LG en HTC. Google heeft al versies van Android voor wearables, tv’s, voor in de auto en voor bedrijven.

De ontwikkeling wordt volgens The Wall Street Journal geleid door Clay Bavor en Jeremy Doig. Eerstgenoemde was verantwoordelijk voor de lancering van Cardboard, een virtual reality-bril die opgebouwd is uit karton. Google Cardboard maakt gebruik van een smartphonescherm om beelden te tonen.

Laat een Reactie Achter