» » Impression Pi brengt draadloze virtual reality-bril uit voor Android en iOS

Impression Pi brengt draadloze virtual reality-bril uit voor Android en iOS

Geplaatst in: VR blog | 0

Een ontwikkelteam heeft een draadloze virtual reality-bril ontwikkeld die tevens beschikt over mogelijkheden voor augmented reality. Er is ondersteuning voor koppeling met Android- of iOS-apparaten en de goedkoopste versie kost 79 dollar, ofwel 75 euro.

De bril draagt de naam Impression Pi en kan zowel virtuele beelden laten zien als een ‘overlay’ van beelden op de echte wereld: augmented reality. Er is positiebepaling ingebouwd zodat de hoofdbewegingen van de gebruiker gevolgd kunnen worden. Tevens is het mogelijk om het apparaat te bedienen via handgebaren. Deze ‘gestures’ kunnen ook toegepast worden in vr-games. Om de Impression Pi te kunnen gebruiken moet het scherm van een smartphone worden ingezet: er is ondersteuning voor Android en iOS.

Verder schermt het ontwikkelteam achter Impression Pi met de openheid van het systeem. Zo komt er een ‘open’ sdk beschikbaar voor ontwikkelaars om zelf applicaties te ontwikkelen en is er ondersteuning voor apps die met andere sdk’s zijn gemaakt, waaronder de Google Cardboard-sdk. Verder kan de hardware worden toegepast in andere vr-apparaten. Hiertoe moet het Core-pakket worden aangeschaft: deze bevat de hardware voor positiebepaling en het volgen van handgebaren met camera’s.

Het team achter de Impression Pi heeft een Kickstarter-campagne opgezet om de ontwikkeling van de bril te kunnen financieren. Er zijn verschillende versies beschikbaar waarbij de goedkoopste versie 79 dollar kost, ofwel 75 euro. Deze Starter-versie bevat de bril met benodigdheden voor vr-toepassingen, maar heeft geen features zoals augmented reality, positiebepaling en bediening via handgebaren. Daarvoor moet de Empower-editie van omgerekend 266 euro worden aangeschaft. Tenslotte is er nog de Master-versie voor omgerekend 342 euro: bij deze versie is koppeling met een smartphone niet langer nodig door het eigen scherm.

Wie de Starter-versie van de Impression Pi koopt krijgt deze naar verwachting in september geleverd. Het Core-pakket komt in november en de overige versies van de bril komen in december naar de kopers. Begin volgend jaar moet de Impression Pi in de winkel liggen.

Laat een Reactie Achter