ERGENIC ERG V10 - VR Bril

De goedkoopste VR bril die op dit moment te koop is bij de Mediamarkt, met een prijs van €9,95 een prachtig instap model. In de ERGENIC ERG V10 plaats je gemakkelijk je smartphone tot 5.0 inch en je kunt eigenlijk meteen aan de gang met VR Apps, 360 graden video's op youtube of een VR game. In je smartphone zitten alle componenten die Virtual Reality voor je kunnen verzorgen, een scherm, voldoende rekenkracht voor mooie beelden en sensoren die je bewegingen volgen. Verwacht geen wonderen, maar dit model is uitstekend om kennis te maken met VR!

Meer info over de ERGENIC ERG V10

HOMIDO Grab - VR Bril

Homido is een merk dat zich al lange tijd bezig houdt met virtual reality, is geschikt voor vrijwel alle maten smartphones. De Homido Grab is verkrijgbaar vanaf €39,95 , duurder dan de budget smartphone vr bril modellen, maar daar krijg je ook veel voor terug. Hij geeft een stuk meer draagcomfort, je smartphone zit een stuk beter vast in de behuizing, je hebt een knop (die werkt met Ios en Android) waarmee je apps kunt bedienen, er zijn meer dan 2000 Homido Apps beschikbaar en aan de zijkant zitten openingen waardoor je gemakkelijk je koptelefoon kunt aansluiten. Ook voor dit model geld, een relatief betaalbare VR Bril en een mooie introductie in Virtual Reality!

Meer info over de Homido Grab

Playstation VR - VR Bril

YESSSS! De Sony Playstation VR, een model dat helemaal aansluit bij al onze verwachtingen! Met een prijs van €399,- een kleine uitgave als je het vergelijkt met de Luxere modellen van Oculus en HTC. De VR Bril is gemakkelijk aan te sluiten op je Playstation 4 (die je waarschijnlijk al in je bezit hebt). Waardoor je geen dure Game PC hoeft aan te schaffen en je qua kosten flink lager uit komt! De Playstation VR zorgt ervoor dat je niet alleen nieuwe Virtual Reality geschikte games kunt spelen, maar ook je oude games kun je gewoon met deze VR Bril in Virtual Reality spelen. Wat ons betreft de beste keuze als je het hebt over VR brillen bij de Media Markt!

Meer info over de Playstation VR

INLIFE VR Orbit - VR Bril

Een relatief onbekende VR bril is de INLIFE VR Orbit, helaas is er relatief weinig Online te vinden over dit model. Gelukkig is deze VR Headset relatief zacht geprijsd €499,-. Dit model sluit je aan op je Computer en kunt vervolgens aan de slag met onder andere SteamVR, het bekijken van 360 graden video's vanaf je computer of het bekijken van YouTube VR en 360 graden filmpjes op de beste kwaliteit. De VR Orbit is uitgerust met acceleratiemeter en een gyroscoop, heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, een field of view van 110 graden en heeft een HDMI, USB, en 3,5 mini jackaansluiting. Het model heeft een belangrijk minpunt, het heeft geen headtracking systeem. Met andere woorden games spelen met dit model is niet goed mogelijk, waardoor eigenlijk alleen Film en Apps overblijven. Zeker in combinatie met de zware PC (3d kaart minimaal NVIDIA GTX970) eigenlijk geen aanrader en zouden we je adviseren om te kiezen voor de Playstation VR of de iets duurdere Oculus Rift of HTC Vive, die allemaal wel de headtracking mogelijkheden hebben.

Meer info over de INLIFE VR Orbit

Oculus Rift - VR Bril

De VR Bril waar het allemaal mee begon, de Oculus Rift is verkrijgbaar bij de MediaMarkt voor €749,99. De bril der brillen, biedt je de ultieme ervaring op het gebied van Virtual Reality. Denk hierbij een ruim aanbod aan Apps, Games en Videos via verschillende platvormen. Maar ook aan voldoende uitbreidingsfuncties zoals de sensoren voor een headtracking systeem, Oculus Touch controllers, een Xbox one Controller en In-ear headphones. Een resolutie 2160 x 1200 pixels, Amoled beeldschermen en een field of view van 110 graden, kortom echt alles wat je nodig hebt voor de perfecte Virtual Reality ervaring! Enige nadeel (en dat geld voor alle high end VR headsets) is dat je een relatief zware game PC nodig hebt. Heb je hier geen problemen mee? Dan adviseren we zonder twijfel de Oculus Rift Virtual Reality Bril!

Meer info over de Oculus Rift