Samsung Gear 360

Samsung staat bekend om b.v. de Samsung Gear VR, een vr-bril. Maar maakt ook camera's om hier content voor te maken, de Gear 360. Hij heeft de vorm van een bal en heeft twee lenzen, beide met met een resolutie van 15 megapixels. Hij filmt met een resolutie van 3840 x 1920 (4K). Je kunt kiezen of je je foto’s en video’s in 360 graden of 180 graden te schieten. De camera is te bedien via je je smartphone!

Bekijk model

360 FLY 4K

Deze camera heeft dezelfde ronde vorm als de Samsung Gear 360 maar heeft maar één lens waardoor je geen ingewikkelde video montages hoeft te doen. Met één druk op de knop schiet je met deze 360 graden camera in 4K Cinema, Full HD (1080p) of HD ready (720p). De camera is te bedienen met je smartphone en kan tot 5 meter onder water gebruikt worden. Het nadeel van deze camera is dat deze in ingebouwde accu en niet uitbreidbaar geheugen heeft waardoor je minder flexibel bent qua mogelijkheden.
Bekijk model

Kodak PixPro 360

Ook deze camera filmt in de 4K resolutie (4K Cinema, Full HD 1080p, HD ready 720p) en is te bedienen via je smartphone. Maar omdat deze camera schiet op de Full HD stand met 60 fps, waardoor je videobeelden kunt vertragen tot een slow motion opname. De beeldstabilisatie zorgt voor vloeiende filmbeelden. Net zoals je bij de gopro gewend bent levert Kodak een case mee, zodat je kan filmen onder water of de camera op je helm kunt monteren.

Bekijk model

Ricoh 360 Theta S

Ricoh heeft verschillende 360 graden camera's op de markt waarvan de Theta S de uitgebreidste versie is. De camera is voorzien van twee 12 megapixel lenzen (Full HD 1080p) en biedt daarnaast de mogelijkheid voor live-streaming (helaas wel via een usb of HDMI kabel). Ook deze camera is via je smartphone te bedienen.

Bekijk model

LG 360 cam

Deze LG 360-camera is voorzien van twee lenzen die kunnen filmen met Ultra HD (4K) of Full HD (1080p). Je kunt er voor kiezen om met beide lenzen te filmen of met een van de lenzen (waardoor 200 graden visie ontstaat). Daarnaast is de camera via de smartphone te bedienen. Het nadeel van deze camera is dat de accu niet te vervangen is. Het grote voordeel van deze camera is dat je geluid kunt opnemen in 5.1 surround sound!

Bekijk model

Salora 360 ProSport

Deze 360 camera met twee fish eye lenzen, beide met een hoek van 220 graden (Full HD 1080p, HD ready 720p). De camera is speciaal gemaakt voor het vastleggen van extreme sports en wordt meegeleverd met waterdicht hoesje (tot 30 meter) waardoor je ook onder extreme omstandigheden kunt filmen. Ook deze camera is te bedienen via je telefoon. Helaas is het niet mogelijk om op een resolutie van 4K te filmen.

Bekijk model

Professionele 360 graden camera's

Naast deze consument georiënteerde 360 graden camera's zijn er ook een aantal professionele oplossingen zoals de GoPro OMNI met 6 go pro's, Gopro Odyssey met 16 go pro's, MoooVr met 5 spiegel reflex camera's, Lytro Immerge met een purpose build 360 camera, Facebook Surround 360 met 17 camera's, Next VR met hun dual lens systeem, Videostich Orah 4i 4 camera's dedicated voor live streaming, Nokia OZO high end camera, Jaunt One high end camera en de Eye Camera met 42 gelinkte spiegel reflex camera's (voor Hollywood kwaliteit film materiaal).

Voordelen

Zelf virtual reality content of 360 graden video's maken was nog nooit zo toegankelijk en het aantal beschikbare groeit snel. Voor nog geen €200,- euro film jij je eigen 360 graden video's. Complexe montage is niet meer nodig, eigenlijk levert elke fabrikant goede software mee om je eigen video's te monteren en op social media te plaatsen.

Nadelen

De video kwaliteit is niet hetzelfde als wat je gewend bent van de huidige camera's en kan beter, hiervoor zullen we nog wat meer geduld of budget moeten hebben. Hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten en begin je een beetje kwaliteit te krijgen vanaf zo'n €400,- a €600,- euro.

360 graden camera kopen