Home » VR blog » Facebook 360 livestreaming vanaf nu voor iedereen!

Facebook 360 livestreaming vanaf nu voor iedereen!

In December werd het al aangekondigd, Facebook heeft vanaf nu Live 360 graden video streaming voor alle gebruikers beschikbaar gemaakt. Dit betekend dat je wanneer je een 360 graden camera hebt je vanaf nu live kan gaan uitzenden. Daarnaast word een breder assortiment ondersteund en is spatial audio toegevoegd.

Vanaf 2015 is het mogelijk vanaf Facebook live te streamen, maar nog niet eerder was het voor iedereen mogelijk om in 360 graden te streamen. Een 360 graden video vraagt namelijk veel meer bandbreedte dan normale video en er waren dus een aantal technische aanpassingen nodig om dit beschikbaar te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk aan nieuws elk ander medium, het is bijna een aanval naar live tv!
Met 1.87 miljard maandelijkse actieve gebruikers lijkt dit heel goed mogelijk dat het ook wel is het allergrootste live streaming video platvorm gaat worden. De video streams zijn nu helaas nog niet bedoeld voor Virtual Reality doeleinden, live zijn ze daar nu helaas nog vaak te zwaar voor. In de toekomst zal dit overigens wel veranderen en daarnaast zijn de video’s naderhand wel te bekijken met een VR bril. Helaas dient er nog flink gewerkt te worden aan stereoscopic 3D ondersteuning voor zowel de (meeste) camera producenten en de ondersteuning op Facebook zelf.

facebook livestreaming 360 video

De volgende 360 graden camera’s worden ondersteund: de nieuwe Samsung Gear 360 (2017), Giroptic IO, Insta360 Nano/Air, and ALLie Camera, as well the professional-grade Z CAM S1 and Nokia Ozo.

Bron: https://media.fb.com/2017/03/29/bringing-live-360-to-everyone/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *