Facebook Social VR

Facebook is al ver in de ontwikkeling van hun Virtual Reality platvorm. Zo is het al mogelijk gesprekken met elkaar te voeren, waarbij gezichtsuitdrukkingen duidelijk zichtbaar zijn. Tijdens de vergadering kun je van omgeving veranderen, hiervoor wordt een VR foto gebruikt. Ben je b.v. als project ontwikkelaar of architect? Dan kun je dus direct direct alles bespreken over je project. Niet alleen zakelijk gezien is het enorm interessant, het spelen van spellen, delen van video's en zelfs het maken van selfies! In de demo werkt alles naadloos en we verwachten daarom veel van Facebook Social VR. Mark Zuckerberg voorspelde "Virtual reality wordt social" en wij verwachten hier ook veel van.

vTime - The VR Sociable Network

vTime is het eerste VR social netwerk dat echt gebruik wordt. Het voelt een beetje aan als skype, maar dan natuurlijk met een heel andere dimensie. Je kunt met je smartphone VR bril, de Oculus Rift of de HTC Vive het netwerk op. Zo kun je overleggen in 22 verschillende ruimtes, maar ook het vergaderen in 360 graden foto's is mogelijk. Kortom ook hier kunnen we veel van verwachten. vTime

Voordelen

Elkaar ontmoeten in een virtuele omgeving is al mogelijk en we zien duidelijk de potentie hiervan. Samen kletsen, een spelletje spelen of werkoverleg! Je kunt samen naar verschillende ruimtes, ruimtes waar je nog nooit bent geweest of gebruik hier een 360 graden foto voor. Video's, foto's en ervaringen delen was nog nooit zo leuk! Daarnaast kunnen er flink kosten bespaard worden door bedrijven.

Nadelen

Social VR staat echt nog in de kinderschoenen en er moet nog veel gebeuren voordat het breed geaccepteerd gaat worden. Het is nog niet echt mogelijk om je binnen een ruimte te bewegen. Op dit moment nog niet echt heel realistisch. Er wordt gebruikt gemaakt van Avatars, dit voelt toch een beetje aan alsof je op de Nintendo Wii aan het spelen bent. Gelukkig zal de hardware en software in de toekomst alleen maar beter worden, dus we twijfelen er niet aan dat ook dit beter gaat worden.