De toekomst van Virtual Reality

Virtual reality staat eigenlijk nog in de kinderschoenen, maar bedrijven zien er enorm veel potentie en focussen zich dus sterk op de ontwikkeling hiervan. Dit bekend zowel de software als de hardware voor virtual reality de komende tijd alleen maar beter gaat worden! Dan hebben we het over de ontwikkeling van vr brillen, maar ook over de ontwikkeling van games, films en andere software / apps.

Maar ook voor veel bedrijven is virtual reality een manier om hun bedrijf op een andere manier te promoten, maar ook een manier om kosten te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het trainen van personeel, makelaars op afstand huizen te tonen, vergaderingen waar iedereen virtueel bij kan zijn, product demonstraties en tests, allemaal mogelijkheden voor virtual reality om verder groeien!

Op dit moment zijn de producenten bezig met het toevoegen van camera's aan de VR brillen, waardoor de echte wereld vermengt wordt met de virtuele wereld. Dit zal de term veranderen in Augmented Reality (AR). De komst van AR zal ook veel nieuwe mogelijkheden met zich mee brengen.

Virtual Reality Thuis

De vr bril gaat de echte revolutie ontketenen. De virtual reality bril heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt, zowel met je telefoon als met een standalone bril kun je thuis virtual reality ervaren. Zeker met je smartphone heb je een prachtige maar toch goedkope vr bril, die een prachtige introductie biedt aan VR. Ga je net een stapje verder en wil je ervaren wat de maximale mogelijkheden zijn voor virtual reality? Kies dan voor stand alone vr bril, die je aansluit op de computer. Deze brillen kunnen gebruik maken van de rekenkracht van de computer die vele malen krachtiger is dan de rekenkracht van de smartphone en dus een prachtige ervaring geven!

Sociaal met VR

Op social media vlak is er veel interesse in VR, het virtueel ontmoeten van elkaar spreekt enorm tot de verbeelding. Zeker als het niet alleen gaat om een vergaderzaal maar ook om een compleet zelfbedachte wereld. De gedachte alleen al is enorm interessant en je gaat je bijna afvragen in hoeverre de echte wereld nog interessant is het bijvoorbeeld om nog te reizen als je alles digitaal kunt bezoeken? Naar de andere kant van het land reizen om familie te bezoeken is niet meer nodig. etc. etc. Kortom het is 100% zeker dat virtual reality onze samenleving gaat veranderen, maar hoe VR onze samenleving precies gaat veranderen is op lange termijn zal beïnvloeden is niet bekend, maar één ding is zeker het zal positief uitpakken!