Nr. 1 Youtube

Waarschijnlijk staat hij standaard op je telefoon, de Youtube app. Wanneer je deze app naar de laatste versie update zorg je ervoor dat je een video (wanneer opgenomen in 360) kunt bekijken met een VR-bril. Je selecteerd een 360 graden video, zet je telefoon in de bril precies in het midden zodat je beeldscherm in tweeën wordt gesplits, vervolgens druk je op het brilletje rechts onderin en zet je vr bril op. Thats it!!! Je hebt binnen een paar seconden toegang tot duizenden virtual reality ervaringen van achtbanen, de ruimte in of een compleet verzonnen wereld. Daarom staat youtube voor ons duidelijk op nummer 1.

Youtube Android App Youtube iOS App

Nr. 2 Google Cardboard

De app van Google "Cardboard" maakt virtual reality mogelijk op je smartphone. Een collectie van de beste kanalen en content op het gebied van virtual reality speciaal gemaakt voor gebruikers van een Google Cardboard, maar is te gebruiken met eigenlijk alle smartphone VR brillen. Zowel video's, demo's van games en apps, kortom deze app moet je gewoon hebben!

Cardboard Android App Cardboard iOS App

Nr. 3 Within

Ontdek de beste VR-inhoud van 's werelds beste VR-ontwikkelaars, allemaal in één app. Van aangrijpende verhalen in een wereld van pure verbeelding tot documentaires die u dieper in het nieuws laten duiken dan ooit tevoren. Within combineert premium verhalend VR-materiaal uit verschillende genres. Download Within en ervaar vandaag de toekomst van verhalen.

Within Android App Within iOS App

Nr. 4 Jaunt VR

Meer dan 150 premium cinematic virtual reality ervaringen, helemaal Gratis! Jaunt is een vooraanstaand ontwikkelaar van immersive cinematic VR ervaringen. 360 graden steroscopisch beeld met meedraaiende audio. Kortom prachtige ervaringen die voor vrijwel iedereen aan te raden zijn, je krijgt echt het gevoel dat je erbij bent!

Jaunt VR Android App Jaunt VR iOS App

Nr. 5 VR Roller Roaster

Ervaar het echte gevoel van een 3D achtbaan en een spannende omgeving met je mobiele telefoon virtual reality headset. Wanneer je een vr bril hebt kun je eigenlijk niet zonder een VR Roller Coaster App. Geschikt van jong tot oud en het jaagt iedereen de stuipen op het lijf, kortom een aanrader!

VR rollercoaster Android App VR Rollercoaster iOS App

Nr. 6 VaR's VR Video Player

Wil je je eigen 360 graden / Vr video's afspelen die je hebt opgenomen met je VR camera? Dan moet je deze app hebben! Naast de zelf opgenomen video's kun je ook virtual reality video's downloaden en die vervolgens met deze app bekijken. Alles werkt zeer intuïtief en voelt heel natuurlijk aan en ondersteund veel verschillende video types. Kortom dit is de video player app die je op je smartphone moet hebben staan, helaas wel Android only.

VaR's VR Video Player Android App

Nr. 7 Cardboard Camera

Leg momenten vast met VR-foto's (virtual reality) en deel ze met anderen. Met VR-foto's kun je de omgeving en het geluid in elke richting en in 3D beleven, zodat dingen die dichtbij zijn, ook dichtbij lijken en dingen die veraf zijn, veraf lijken. Van vakantiereizen tot familiebijeenkomsten, je kunt het moment vastleggen met Cardboard Camera en opnieuw beleven in VR.

Cardboard Camera Android App Cardboard Camera iOS App

Nr. 8 Google Arts & Culture

Hou je van cultuur of kunst? Dan is deze app zeker de moeite waard! Maak kennis met de mensen, bezoek plaatsen en leren over de gebeurtenissen die onze wereld in de loop van de geschiedenis hebben gevormd. Ontdek museum collecties samengesteld door experts uit de meest beroemde musea. Word mee genomen in verhalen afgebeeld in duizenden foto's, video's, manuscripten en kunstwerken op elk type scherm en in virtual reality. Vind je favoriete kunstwerken, maak uw eigen collecties en deel ze met vrienden.

Google Kunst en Cultuur heeft samengewerkt met meer dan 1.200 internationale musea, galeries en instellingen uit 70 landen om online hun tentoonstellingen voor iedereen beschikbaar te maken.

Google Arts & Culture Android App Google Arts & Culture iOS App

Nr. 9 InCell VR

Incell is een actie / race spel met een beetje van de strategie en de wetenschap in een zeldzame en hoogst ongebruikelijk micro wereld van de zorgvuldig nagebouwd menselijke cel in de mix gegooid. Een unieke experimentele project gemaakt door Luden.io. Prachtige game!

InCell VR Android App InCell VR iOS App

Nr. 10 Netflix VR

Kijk series en films, waaronder bekroonde Netflix Original-series, -films en -documentaires, op Android-apparaten die geschikt zijn voor Daydream. Met Netflix kun je altijd en overal kijken. Hoe meer je kijkt, hoe beter Netflix interessante titels en films kan aanbevelen. Helemaal op jouw smaak afgestemd. Er is zelfs een gedeelte voor kinderen met gezinsvriendelijke series en films. Helaas voor iOS gebruikers, deze app is momenteel Android only.

Netflix VR Android App
Ben je opzoek naar VR games? Klik dan hier:
Bekijk VR Games