Virtual Reality entertainment

VR Gaming

Een van de eerste markten die de vr bril omarmden was de games markt. Deze markt groeit al jaren zeer sterk, maar door het toevoegen van de vr headset zorg je ervoor dat een game levensecht wordt. Dit zorgt ervoor dat de game markt wel is groter zou kunnen worden dan de video markt. Of je nu een smartphone vr bril hebt, een Playstation VR, een Oculus Rift of een HTC Vive. Op elk platvorm kun je heerlijk spelletje spelen, natuurlijk heeft de rekenkracht wel veel invloed op de uiteindelijke visuals. Lees hier meer over vr games.

VR films en video;s

VR films is natuurlijk super tof, zelf een keer een acrobaat zijn of mee rijden met een F1 wagen. Youtube ondersteund sinds kort 360 graden video's. Dit betekend dus dat je via youtube virtual reality kunt ervaren! Ontspannen door even lekker op een strand in Bali te gaan liggen, een ventilator zorgt ervoor dat de wind door je haren waait. Extreme sports zoals bungee jumpen, parachutespringen of een extreme achtbaan ervaren zonder alle risico's. Maar ook Hollywood producties beginnen zich te mengen in de wereld van VR. Daarnaast is de Porno industrie altijd al een enorm grote tak in de video geweest. Door het toevoegen van een vr bril zorg je ervoor dat ook ervaringen op het gebied van seksualiteit bijna levensecht worden. En omdat deze industrie ook de eerste waren die de videoband, internet en de dvd groot maakten, verwachten we dat deze industrie enorm wordt. Lees hier meer over vr film.

VR Live Streaming

Het thuis kijken van een voetbal wedstrijd wordt ineens een hele andere dimensie. In plaats van dat je de wedstrijd vanaf een afstand bekijkt, wordt je ineens onderdeel van de wedstrijd en bepaal jij precies wat je wil zien. Of het meerijden in de F1 wagen van Max Verstappen? Heerlijk rond kijken terwijl onze Max de wagens voorbij stuift. Maar niet alleen sport is intressant, denk ook is eens aan een concert, show of circus voorstelling. In plaats van dat je tussen het publiek staat, kun je er nu middenin staan!

Social VR

>Mensen aan de andere kant van wereld in een levensechte omgeving ontmoeten. Een virtueel social media land, waar je iedereen kunt ontmoeten en alles wat je je maar kunt bedenken samen kunt ondernemen. Lees hier meer over social VR.

Virtuele trainingen

Piloten en militairen

Piloten en militairen, moeten regelmatig gevaarlijke oefeningen en trainingen volgen om getraind te blijven. Denk bijvoorbeeld aan het leren landen, hoe militairen om moeten gaan met nood situaties. Hoe moet een piloot omgaan met bijzondere weers omstandigheden. Maar denk ook aan straaljager piloten, die heel gemakkelijk gevechtssituaties kunnen oefenen en speciale missies kunnen oefenen. Dit is allemaal heel gemakkelijk te trainen met virtual reality.

Artsen, Chirurgen en Doktoren

Wanneer het om mensenlevens gaat kun je niet goed genoeg trainen. Artsen, Chirurgen en Doktoren kunnen complexe operaties van te voren oefenen in plaats van dit op echte mensen uit te voeren. Doordat ze getraind zijn is de kans op complicaties gewoon een stuk kleiner. Gaat het om uiterst complexe operaties dan kan de complete case nagebouwd worden. Maar denk ook aan gemakkelijkere oefeningen voor bijvoorbeeld studenten in opleiding, er zijn wel 1000 verschillende situaties te bedenken waar ze op getraind kunnen worden, compleet zonder risico en zeer lage kosten.

Scholen en studenten

Wat is er nou fijn er dan niet meer saai in de boeken hoeven kruipen maar situaties uit bijvoorbeeld geschiedenis of aardrijkskunde echt meer te maken? Zo kun je bijvoorbeeld de dinosaurussen bekijken, zien hoe Amerika ontdekt werd of het bezoeken van musea's waar ook ter wereld met Google Arts & Culture. Met een VR-bril kunnen kinderen situaties echt mee maken, het is bewezen dat deze informatie veel beter blijft hangen omdat ze er in virtual reality bij waren!

Therapeutische trainingen

Maar ook therapeutische trainingen om bijvoorbeeld angsten te overwinnen of omgaan met post traumatisch stress syndroom. Door middel van situaties te trainen is het mogelijk heftige angsten te overwinnen. Denk bijvoorbeeld aan een simpel voorbeeld zoals spreekangst, zo kun je in de virtuele wereld voor honderden mensen spreken, terwijl er eigenlijk niemand in de ruimte staat.

Product ontwikkeling

Het uit testen van producten wordt ineens stukken gemakkelijker en goedkoper. Zo hoeft een product enkel in 3d software getekend te worden en kan daarna direct in de virtuele omgeving getest worden. Dit verkort de ontwikkelingsfase en testfase enorm, maar er komen ook fouten aan het licht.

VR Kunst

Ook voor artiesten en kunstenaar opent een compleet nieuwe wereld. In plaats van dat mensen naar kunst kijken, kunnen ze het nu ook zelf ervaren. Het mooie ervan is dat ze het thuis kunnen ervaren. Een van die artiesten is Julius Horsthuis, deze artiest maakt verschillende films met onder andere fractals. "Fractal artist Julius Horsthuis brings his psychedelic, mathematical landscapes to the next level with Oculus Rift". Dit levert bijna surrealistische / buitenaardse beelden op, waar wij erg van genieten!