Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goedkope VR bril?

Op dit moment werken de meeste goedkope vr brillen op basis van je smartphone. Je plaatst je telefoon in de vr bril en klapt het systeem vervolgens dicht zodat je je smartphone fixeert. Het scherm op de telefoon splitst zich vervolgens in twee delen (stereoscopisch beeld), dit zorgt ervoor dat je diepte kunt zien in de virtual reality omgeving. Van wat voor lenzen is de VR bril voorzien? Vaak betekend een luxere bril, des te beter de lenzen en de instelbaarheid van de lenzen en dus ook hoe beter het beeld wordt. Vervolgens zet je de bril op je hoofd en wordt het geheel vast gehouden door een aantal banden, zodat je je handen vrij kunt bewegen. Daarnaast zijn er ruim voldoende app's die je een prachtige virtual reality ervaring kunnen geven via je smartphone!

Belangrijk zijn dus:
  • Heb je een smartphone en past deze in de VR bril? Maten staan vaak duidelijk in inch maten aangegeven. Hoe hoger de schermresolutie van je smartphone, des te beter het beeld wordt.
  • Wat voor lenzen heeft de bril en zijn deze verstelbaar?
  • Moet je de bril zelf vasthouden of is de bril voorzien van banden?

Cardboard VR bril

Gemaakt van karton, dus minder duurzaam dan een plastic bril. Beschikbaar al vanaf €14,95. Het voordeel van deze brillen is dat ze zeer goedkoop zijn en enorm leuk om een aantal keer VR uit te proberen. Let op de lensmaat van deze vr brillen en ben je niet handig? Koop dan geen DIY setje (bril die je zelf in elkaar moet zetten), maar een bril die al in elkaar zit. Daarnaast zit er verschil in lensmaat, de allergoedkoopste hebben kleinere lenzen, stijg je wat qua prijs dan zijn de lenzen vaak wat groter. Daarnaast hebben de luxere cardboards vaak een magneet aan de zijkant van de telefoon (goedkopere cardboards hebben dit meestal niet), waarmee je je telefoon vanaf de buitenkant kunt bedienen.

Bekijk Cardboad VR brillen

Plastic VR bril

Gemaakt van plastic, voorzien van relatief goede lenzen die goed verstelbaar zijn. Deze modellen zijn al beschikbaar vanaf €24,95. Een hele nette VR bril en een goed alternatief voor de Google cardboard, het is echter wel mindere kwaliteit dan de luxere vr brillen. Maar je kan er een enorm toffe ervaring mee hebben. De brillen zitten vaak goed vast met straps op je hoofd, waardoor je virtual reality goed kunt ervaren. We adviseren bij een plastic bril altijd een afstandsbediening of controller te kopen. Want anders moet je telkens wanneer je je bril afzetten om je telefoon te kunnen bedienen. Kortom een uitstekende keuze als je op een goedkope manier kennis wil maken met virtual reality.

Bekijk Plastic VR brillen

Plastic VR bril - Deluxe

Wil je een goedkope vr bril, maar toch van goede kwaliteit? Kies dan een luxere smartphone vr bril, deze zijn voorzien van goede lenzen, comfortabele straps en zitten erg comfortabel op je gezicht. Ze zijn al beschikbaar van €39,95 tot €129,- en geven vaak het beste beeld als je gebruik maakt van een smartphone. Het is wel van belang dat je een smartphone hebt met een hoge resolutie scherm en voldoende rekenkracht, de meeste smartphones vanaf 2016 in de prijsklasse vanaf zo'n €299,- zijn vaak ruim voldoende. Wij adviseren altijd een bluetooth controller / afstandsbediening aan te schaffen bij deze bril. Kortom, de beste kennismaking met VR voor een budget prijs.

Met name de VR Shinecon vr brillen komen enorm goed uit de test! Met een prijs van €39,95 de beste in zijn klasse!

Bekijk Plastic VR bril Deluxe