Specificaties

Display
Soort AMOLED
Resolutie 2160 x 1200 pixels
Resolutie (per oog / per scherm) 1080 x 1200 pixels
Beeldfrequentie 90 Hz
Zichtveld 110 °
Sensoren
Versnellingsmeter, Magnetometer, Gyro sensor
Aansluitingen
HDMI, USB 3.0 (Sensor), USB 2.0
Kenmerken
Headtracking. Open Source, wat betekend dat Razer alleen de bril levert, maar dat het voor veschillende software ontwikkelaars mogelijk is zelf software en hardware te ontwikkelen voor dit model.

Overige informatie

Razer OSVR HDK2 staat voor Razer (het merk), OSVR Open Soucre Virtual Reality en HDK2 staat voor Hardware Development Kit versie 2. Dit betekend dat het gaat om een set voor ontwikkeling, eigenlijk nog geen consumenten model. Het idee van deze open source VR bril is dat iedereen zowel bedrijven als consumenten software en hardware mogen ontwikkelen. Het doel van Razer is dat zo veel mogelijk bedrijven dit gaan doen. De bril heeft bijvoorbeeld nu alleen nog headtracking, maar omdat het een open source project is kan roomtracking vrij ontwikkeld worden.

Website fabrikant: http://www.razerzone.com/osvr

Razer OSVR HDK2 Review

Razer OSVR HDK2 - VR bril

€489,-

Bestellen

Voordelen

De prijs is in verhouding tot de andere modellen erg laag, waardoor een vr-bril een stuk toegankelijker wordt. Open Source, dus iedereen mag software en hardware ontwikkelen voor deze bril.

Nadelen

Het is duidelijk nog een ontwikkelset, hierdoor is het nog niet zo gebruiksvriendelijk als bijvoorbeeld de HTC Vive, de Oculus Rift of de Playstation VR. We verwachten natuurlijk dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren, hoe meer mensen zich mengen met de Razer OSVR, des te meer hard- en software er beschikbaar komt. Momenteel is alleen head tracking mogelijk. Een zware game PC of Laptop blijft nodig om het geheel aan te sturen.