Specificaties

Display
Soort 2 x AMOLED
Resolutie 5120 x 2880 pixels
Resolutie (per oog) 2560 x 1440 pixels
Zichtveld 210 °
Sensoren
360 graden submillimeter optical tracking, IMU and Optical sensor fusion voor lage latency

Overige informatie

De Star VR is de enige VR bril op dit moment die een zichtveld van 210 graden heeft. In tegenstelling tot de concurrentie die een zichtveld van 100 tot 110 graden hebben. Een mens heeft een zichtveld van 180 graden, dit betekend dus dat je volledig kunt rondkijken. Dit betekend dat je een complete imersive ervaring hebt en het allemaal nog natuurlijker en echter aan voelt. Daarnaast maakt de bril gebruik van speciale markers die ervoor zorgen dat 360 graden tracking perfect werkt.

De Star VR bevind zich momenteel nog in een ontwikkel fase en is nog niet op de markt beschikbaar.

Website fabrikant: http://www.starvr.com

Star VR Review

Star VR - VR Bril

Verwachte verkoop prijs €499,-

Bekijk

Voordelen

210 graden field of view, in tegenstelling tot 110 graden field of view van de concurrent. Bril is nog niet op de consumenten markt verkrijgbaar, maar heeft toch al een zeer grote samenwerking met IMAX, waardoor het merk enorm in de spotlights staat. Geavanceerde 360 graden head tracking.

Nadelen

Doordat de bril nog niet verkrijgbaar is, is er nog te weinig over bekend om hier echt iets over te zeggen.

Geschiedenis

De technologie van de Star VR bril is gebaseerd op het werk van InfinitEye, die al enige tijd aan deze bril werkte. Later is dit bedrijf samengevoegd met StarBreeze Studios en ondertussen heeft het bedrijf Acer 9 miljoen geïnvesteerd en daarmee hoofdeigenaar. Een samenwerking met IMAX is bevestigd, waardoor we enorm veel van de STAR VR verwachten, zeker in combinatie met hun 210 graden field of view.