Omschrijving

Google was een van de eerste grote partijen die Virtual Reality direct en gemakkelijk toegankelijk maakte. Dit deden ze in 2014 met de Google Carboard door een zeer betaalbare kartonnen vr bril (€15,95) op de markt te brengen van karton en een setje lenzen. In het karton dien je je eigen telefoon / smartphone te plaatsen (je telefoon dient wel voorzien te zijn van een gyroscoop sensor). Daarnaast werd er samen met de bril een app uitgebracht, de Google Cardboard app. Met deze app kun je gemakkelijk nieuwe virtual reality en 360 graden content bekijken. Ondertussen is er een tweede versie beschikbaar en zijn er verschillende partijen die de brillen nog goedkoper aanbieden (vanaf €14,95 incl. gratis verzending). Kortom dankzij deze bril werd VR ineens betaalbaar en ontstond er content die voor iedereen met een smartphone toegankelijk was.

Overige informatie

Deze vr bril is te gebruiken met iedere smartphone (tussen de 4.2 en 5.7 inch) die beschikt over een gyroscoop. Dit model wordt veel door bedrijven gebruikt ter promotie, door de brillen te bedrukken met eigen reclame, kijk bijvoorbeeld naar de Dino app van de Albert Heijn.

De cardboard is een hele toffe startersoplossing, leuk om zo af en toe te gebruiken. Ben je van plan de bril vaker te gebruiken, dan is het verstandig een VR bril aan te schaffen die net wat steviger is.
De officiële google cardboard is verkrijgbaar via de officiele website van Google.

Google cardboard review

Google Cardboard - VR Bril

Vanaf €14,95
(incl. Gratis verzending)

Bestellen

Voordelen

Gemakkelijk op te vouwen tot een plat pakketje ongeveer zo groot als een A4-tje. Heel gemakkelijk mee te nemen omdat je de bril zo weer kunt opvouwen. Zeer goedkope VR-bril! Gebruik je smartphone als beeldverwerker. Veel app's en games beschikbaar in de Google Play Store en iOS app store. Bedrukken van deze bril is mogelijk.

Nadelen

Karton is niet van dezelfde kwaliteit als de smartphones van plastic en dat merk je. Er is veel verschil tussen de namaak versies en de echte google versie, zo zijn de lenzen bij een orginele versie van google wel scherp te stellen en van een budget versie niet. Dit is voor veel mensen geen probleem, maar het voelt minder solide aan. Zonder gyroscoop in je telefoon kun je eigenlijk niet vooruit.