AR Bril

Microsoft was de eerste grote partij die kwam met een AR bril, de Microsoft Hololens. Momenteel is deze bril (zowel hardwarematig en softwarematig) nog in ontwikkeling, maar het heeft ons een glimp gegeven van de mogelijkheden. Mogelijkheden die zeker of misschien wel groter zijn dan de mogelijkheden van een virtual reality bril. Met de bril is het mogelijk complete werelden, karakters te projecteren over de bestaande realiteit. VR bril producenten zagen hier het voordeel wel van in en veel breiden hun brillen uit met AR functie! Kortom de AR bril zal de komende tijd net als de VR bril zijn opmars gaan maken.

Augmented reality zakelijk

AR zal in de zakelijke markt veel kunnen gaan betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het trainen van personeel op het installeren van bepaalde onderdelen, het oefenen van operaties en het omgaan met moeilijke situaties. Maar ook product ontwerpers zullen grote voordelen kunnen halen uit AR. Producten die ontworpen worden kunnen zonder fabriek of 3D printer bekeken worden, dit betekend een enorme kostenbesparing. En dan hebben we het nog niet eens over de amusementsmarkt waar games op een compleet andere manier kunnen worden ervaren. Of de reclame wereld, waar ineens een compleet andere manier reclame gemaakt kan worden, met allerlei prachtige computer animaties veel interactiever dan ze ooit geweest zijn. Kortom ook voor de zakelijke markt zijn de mogelijkheden eindeloos.

Augmented reality op dit moment

Terwijl de Microsoft Hololens en andere brillen die augumented reality ondersteunen nog net wat verder ontwikkeld moeten worden, zijn er al verschillende app's beschikbaar.

AH Dino - Helemaal in NL ontwikkeld, met de dino plaatjes van de AH breng je dinosaurusen tot leven!
Pokemon Go - waar je pokemons kunt vangen in je achtertuin of keuken
Snapchat - je allerlei leuke dingen kunt toevoegen (of verwijderen) aan je gezicht
Ink hunter - waarmee je kunt testen of een specifieke tattoo goed staat
Ingress - Prachtige AR game (ontwikkeld door Google)
SnapShot Showroom - Je lege huis inrichten!