Specificaties

Display
Soort OLED
Resolutie 2560 x 1440 pixels
Resolutie (per oog) 1280 x 1220 pixels
Beeldfrequentie 90 Hz
Zichtveld 120 ° bij 120 °
Sensoren
2 x camera 1440p 90Hz, 3 axis 1kHz gyro, 3x axis 1kHz accel, 3 axis magnetometer 100hz
Aansluitingen
Display port 1.2a, USB 3.0
Audio
3.5 mm audio jack, gebruikers microfoon, 2 omgevings microfoons

Augmented reality

De VRvana is de eerste en enige vr bril die virtual reality en augmented reality combineert. De twee camera's aan de voorzijde van de vr-bril zorgen ervoor dat de echte wereld gefilmd wordt en vervolgens AR in geprojecteerd. In de video is te zien hoe een Delorean wordt geprojecteerd. Wat ons betreft is deze combinatie tussen VR en AR de toekomst en we verwachten dat andere merken dit zullen overnemen.

Overige informatie

Daarnaast heeft als eerste een vr bril ontwikkeld met een field of view van 120 graden links en recht ook een field of view van 120 graden naar boven en naar onder. Dit geeft het gevoel dat je echt helemaal ondergedompeld wordt in de virtuele wereld. De Totem ondersteunt PrioVR, Unity, Unreal, OSVR, ControlVR, Omni Virtuix en de CryEngine.

De VRvana Totem is momenteel alleen op inschrijving voor ontwikkelaars beschikbaar.

Windows systeem, verdere specificaties zijn helaas niet niet bekend.

Website fabrikant: https://www.vrvana.com

VRvana Totem - VR Bril

Prijs nog niet bekend

Bekijk

Voordelen

Mogelijkheid om AR en VR te combineren. 120 graden field of view. Mogelijkheden voor veel verschillende software platvormen.

Nadelen

Bril is nog niet beschikbaar, dus helaas kunnen we hier nog weinig over zeggen. De display port zou een mogelijke beperking kunnen zijn.

Geschiedenis

VRvana is een Canadees bedrijf, het bedrijf is in 2005 opgericht door Bertrand Nepveu en stond eerder bekend als TPG (True Player Gear). Betrand is een hardcore gamer die sinds 1989 de ambitie had om een virtual reality gaming platform te ontwikkelen. Het bedrijf bestaat nu uit zo’n 15 hardware en software ontwikkelaars en hebben via Kickstarter een succesvolle actie gedraaid met als gevolg dat de Totem VR headset nu ook echt ontwikkeld gaat worden.