Specificaties

Display
Soort OLED
Resolutie 1920 x 1080 pixels
Resolutie (per oog) 960 x 1080 pixels
Beeldfrequentie 120 Hz
Grootte 14,5 cm (5,7 '')
Zichtveld 100 °
Sensoren
Versnellingsmeter, Gyro sensor
Aansluitingen
1x HDMI, 1x USB 2.0
Audio
3.5 mm audio jack

Playstation Camera

Deze camera is benodigd om de Playstation VR te kunnen gebruiken. De camera zorgt voor de room tracking, deze functie zorgt ervoor dat de playstation door krijgt waar jij je met je hoofd bevind. Zo wordt het draaien met je hoofd nog nauwkeurig geregistreerd.

Playstation Move

Natuurlijk kun je de Playstation bedienen door middel van meegeleverde Dual Shock controllers. Sommige games ondersteunen ook deze Move controllers, waarmee je nog meer plezier kunt beleven! Plaats bijvoorbeeld één van de controllers in een gun houder, waardoor het een toffe gun wordt in elk schietspel of ga heerlijk drummen. De Move controllers in combinatie met de VR bril voelt gewoon een stuk natuurlijker aan de de standaard Dual Shock controller.

Overige informatie

De Playstation VR is de eerste Virtual Reality bril voor een console. Oude games kun je spelen via de VR-bril op een fictieve 100 inch breedbeeld tv, nieuwe games speel je natuurlijk compleet in virtual reality. Daarnaast is de PSVR niet gemaakt om je te bewegen door een ruimte, maar vooral zittend te gebruiken (staand kan natuurlijk ook gewoon)

Voor gebruik van de Playstation VR is een Playstation 4 en één Playstation camera benodigd.

Website fabrikant: https://vrbrillenwinkel.nl/vrbril/sony-playstation-vr/

Playstation VR - VR Bril

€399,-

Bestellen

Voordelen

Goedkoopste van de standalone VR brillen. Je hebt waarschijnlijk al een playstation 4, waardoor de kosten erg laag blijven. Speel zowel oude als nieuwe vr games via je headset. Enorm aanbod VR-games. De standaard Dual Shock controllers zijn gewoon te gebruiken, de controllers zijn al voorzien van x, y, z ass sensoren waardoor je gemakkelijk beweegt binnen de VR wereld.

Nadelen

100 graden field of view, in tegenstelling tot Oculus Rift en HTC vive (echter merk je dit verschil nauwelijks). Je moet een Playstation Camera kopen om gebruik te maken van de headset. De Move controllers werken nog niet zo naadloos als de controllers van de concurrent. Tracking laat veel aan de wensen over.

Geschiedenis

Sony's interesse in vr bril techniek dateert van de jaren negentig. Hun eerste commerciële headset, de Glasstron, werd op de markt gebracht in 1997. Vanaf begin 2014 werkt Anton Mikhailov samen met zijn team drie jaar aan Project Morpheus . Een leuk feitje is dat de PlayStation Move controllers werden ontworpen met toekomstige het virtual reality in gedachten. PlayStation VR, voorheen bekend onder codenaam Project Morpheus, is de virtual reality-headset geproduceerd door Sony Interactive Entertainment. De headset is verkrijgbaar sinds 13 oktober 2016.