Omschrijving

Google onthulde Daydream tijdens Google I/O 2016, waar we direct te zien kregen hoe groot en ambitieus dit project precies is. Daydream moet ervoor zorgen dat virtual reality kwalitatief een stuk beter wordt op Android smartphones, zonder op het gebied van toegankelijkheid in te leveren. Zo zal de Daydream software standaard in Android N aanwezig zijn. Om Daydream wat comfortabeler te maken zal er ook een nieuwe headset verschijnen die Google Cardboard op moet volgen. Ook hier klem je jouw smartphone in, zodat je het scherm ervan kunt benutten om VR-apps en video`s te bekijken.

Verder

De google daydream VR bril zal voor deze prijs geleverd worden met een controller. Met deze controller kun je enorm veel, zo zitten er verschillende sensoren in die bewegingen registreren, zit er een kleine touch pad op en zitten er twee knoppen op de afstandsbediening. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van aftermarket bluetooth controllers, die niet altijd perfect werken. Maar heb je een controller die altijd perfect werkt, zeker bij de content die Google zelf maakt.

Momenteel zijn er een aantal daydream ready smartphones beschikbaar, maar de Google Pixel telefoons zijn helaas op dit moment niet beschikbaar. Het mooie van deze telefoons is dat ze werken met een zeer hoge resolutie waardoor er steeds minder verschil zal zitten tussen bijvoorbeeld de Oculus Rift en de Daydream VR headset.

Website fabrikant: https://vr.google.com/daydream

Google Daydream Review

Google Daydream VR - VR Bril

$79,-

Bestellen

Voordelen

Ontworpen om prettig te zitten, google heeft gekozen voor stof, ademt en gewoon lekker zit. 30% lichter dan vergelijke modellen. Past over brillen heen. Automatische calibratie. Inclusief daydream controller.

Nadelen

Werkt alleen goed samen met Daydream ready smartphones. Verdere nadelen zijn nog niet bekend omdat de bril nog niet officieel gereleased is.