Specificaties

Display
Soort AMOLED
Resolutie 2560x 1440 pixels
Resolutie (per oog) 1280 x 1220 pixels
Beeld matrix Pentile-Matrix Beeldfrequentie 90 Hz
Zichtveld 100 °
Sensoren
Infrared eye tracking system x 2, IR-based position tracking, Orientation tracking IMU
Aansluitingen
HDMI, USB3.0 en USB 2.0 (power only).
Kenmerken
Ultra low latency stereo eye tracking, immersive position tracking, Position tracking camera beschikbaar

Overige informatie

De FoveVR heeft een unieke eye tracking sensoren ingebouwd in deze VR bril. Dit systeem zorgt er onder andere voor dat je oog contact kunt maken met personages, maar ook scherpte diepte kunt zien. Wanneer een game goed geprogrammeerd is voor de VR bril, zorgt dit ervoor dat er enorm op rekenkracht bespaard kan worden. Alleen het personage dat je ziet hoeft scherp te zijn, de achtergrond mag geblured worden.

Momenteel is de FOVE VR nog steeds in de ontwikkelfase en eigenlijk nog niet consumer ready is. De bril wordt geadviseerd voor developers, creators en researchers.

Aanbevolen PC Specs
GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 / AMD R9 290 or greater
CPU: Intel Core i5-4590 or greater
Memory: 8GB or greater
Interface: HDMI 1.4 / USB 3.0 / USB 2.0 x 2
OS: Windows 8.1 64-bit or Windows 10 64-bit


Website fabrikant: https://www.getfove.com

Fove VR Trailer

Fove VR - VR Bril

$599,-

Bestellen

Voordelen

Unieke eye tracking, wat dit systeem uniek maakt. Hoge resolutie schermen. Werkt met bestaande titels uit SteamVR en OSVR waardoor een ruim aanbod aan VR games en Apps beschikbaar is. Support voor Unity, Unreal en Xenko.

Nadelen

Deze VR-bril is momenteel nog geen consumenten versie, het is dus echt een ontwikkelmodel waar waarschijnlijk nog veel aan gesleuteld moet worden. 100 graden field of view, terwijl standaard 110 graden lijkt te worden.

Geschiedenis

Fove is een Japanse (toky) startup door Yuka Kojima en Lochlainn Wilson. Zij starte in 2014 met het opzetten van de techniek achter Fove infrarood de eye tracking. Fove starte in mei 2015 met een Kickstarter campagne met als doel $250.000, uiteindelijk haalde ze $480.650,- dollar op en verkochten zo in totaal 1.480 brillen. Eind mei 2016 werden de eerste FOVE VR brillen verstuurd. Momenteel heeft Fove een partner deal met meer dan 7000 japanse internetcafe's. Dit betekend dat maandelijks meer dan 25 miljoen mensen gebruiken maken van hun brillen. Fove is daarnaast de eerste virtual reality headset die gebruik maakt van eye tracking.