Oculus Touch controller

Deze controllers ($199,-) zijn speciaal ontwikkeld voor de Oculus Rift en geven het gebruik van je VR-bril een extra dimensie. Ze geven je het gevoel van complete bewegingsvrijheid net zoals bij virtual reality gloves. Maar omdat er een klikbare thumb stick, een trigger en een touchpad op de controller zit kun je eigenlijk alle games en apps enorm goed besturen. Helaas moet je om echt goed gebruik te maken van de controllers een sensor bij kopen ($79,-)

HTC Vive controllers

De controllers van de HTC Vive (€189,-) , controllers geven je ook enorm veel bewegingsruimte en mogelijkheden om Virtual reality te ervaren. De controller heeft een touchpad, een trigger en heeft zeer accurate tracking van de controllers. Helaas dien je net zoals bij de Oculus basis stations bij te kopen om gebruik te kunnen maken van de volledige ervaring.

PlayStation Move Controllers

Zoals Sony het zelf zegt, de controllers zijn helaas nog niet geschikt voor elke virtual Reality Experience op hun platvorm. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat het de controllers de tracking en synchronisatie verliezen. Desalniettemin wanneer ze werken geven ze echt een extra dimensie aan de game!

Voordelen

Je bent ineens een stuk mobieler in virtual reality, navigeren vind veel natuurlijker plaats. Geen kabels! Doordat je waarschijnlijk al jaren gewend bent aan het gebruik van een controller, voelt het allemaal heel natuurlijk aan. Heel precies, met mogelijkheden voor room tracking. Een afstandsbediening is een must!

Voordelen

VR-gloves voelen toch een stuk natuurlijker aan. Alle controllers maken gebruik van een batterij of accu, dit zorgt ervoor dat je altijd rekening moet houden met de batterijduur. Zonder controller kun je eigenlijk nauwelijks vooruit, je bent dus eigenlijk verplicht om een controller aan te schaffen (het kan natuurlijk altijd zonder, maar dat werkt toch minder gemakkelijk). De prijzen zijn nog vrij hoog.

Bluetooth controller zwart

De Bluetooth gamepad is een accessoire voor je VR-bril en tevens te gebruiken als afstandsbediening voor de smartphone. Het spelen van games en het bedienen van apps gaat ineens een stuk gemakkelijker met deze gaming pad. Een gamepad wordt helaas niet door alle games en apps ondersteund, dit is afhankelijk van de game of app. Geschikt voor Android en iOS.

Bekijk controller

Bluetooth controller wit

De Bluetooth gamepad is een accessoire voor je VR-bril en tevens te gebruiken als afstandsbediening voor de smartphone. Deze afstandsbediening heeft een prettigere vorm voor de hand waardoor je tijdens je virtual reality ervaring een betere ergonomische houding aanneemt met je hand. Een gamepad wordt helaas niet door alle games en apps ondersteund, dit is afhankelijk van de game of app. Geschikt voor Android en iOS.

Bekijk controller

Voordelen

Bluetooth dus super gemakkelijk aansluiten. Prijzen zijn relatief laag, dus lage kosten. Je hoeft niet steeds je VR bril af te zetten!

Voordelen

Niet alle games werken met een controller. Ook hierbij kunnen batterijen leeg raken. De beschikbare controllers van dit moment zijn nog niet ideaal, gelukkig zijn ze wel functioneel.