Oculus Rift

Populairste model, resolutie 2160x1200

HTC Vive

Room tracking, resolutie 2160x1200

Razer OSVR

Alle software open source, resolutie 2160x1200

Fove VR

Pupil tracking, resolutie 2160x1440

Star VR

210 graden field of view, resolutie 5120x1440

VRvana Totem

VR & AR, resolutie 2560x1440

Voordelen

Met een vaste VR bril is het mogelijk zwaardere games en apps te draaien en daarnaast ben je niet beperkt tot één platvorm. De rekenkracht zit niet in de bril maar in de computer waar je de bril op aansluit. Omdat de rekenkracht van een computer vele malen hoger (afhankelijk van de setup) is dan een smartphone en console zorgt dit zorgt voor de beste ervaring qua virtual reality. De vr brillen zitten helemaal vol met sensoren en camera's (afhankelijk van het model), waardoor de bril een stuk nauwkeuriger is dan b.v. smartphone brillen.

Nadelen

Eigenlijk werken alle vr brillen nog met kabels vanuit de computer naar de bril om te voorzien van de beelden en stroom. Hierdoor kun je toch een stuk minder vrij rondlopen dan met een smartphone vr bril. Gelukkig is b.v. de HTC Vive bezig met een setje om alles draadloos te maken, zodat je minder last hebt van de bekabeling. Je hebt een behoorlijk zware PC nodig met voldoende rekenkracht. Dit betekend dat je naast de aanschaf van de bril ook vaak een nieuwe computer met 3D kaart moet aanschaffen. De prijzen van de virtual reality brillen zijn nog steeds relatief hoog, gelukkig zal dit in de nabije toekomst veranderen.

Sulon Q vr bril

Sulon Q

VR & AR, resolutie 2560x1440

Gameface vr bril

Gameface VR

Multiplatvorm, resolutie 2560x1440

AuraVisor vr bril

AuraVisor

Geen aanrader, resolutie 1920x1080

Voordelen

Geen last van bekabeling, maar toch meer rekenkracht dan een smartphone VR bril. Een bril en systeem dat 100% gericht is op de VR ervaring.

Nadelen

Omdat de computer en de accu verwerkt zitten is het gewicht hoog, dit zorgt voor minder comfort. Lang niet zoveel rekenkracht en opslagruimte als een PC, waardoor de ervaring minder goed is.

Vuzix iwear 720 vr bril

Vuzix iwear 720

Multimedia bril, resolutie 1280x720

avegant Glyph vr bril

Avegant Glyph

Multimedia bril, resolutie 1280x720

lg 360 vr bril

LG 360 VR

Aansluiten op je LG, resolutie 920x720

Voordelen

De brillen zijn erg compact en zijn vaak geschikt om op allerlei bronnen aan te sluiten.
Mogelijkheden voor virtual reality

Nadelen

Dit type bril is niet speciaal gemaakt voor de Virtual reality ervaring, waardoor er bijvoorbeeld minder sensoren in het scherm zitten en de resolutie een stuk lager is dan de andere vr-brillen. Dit zorgt ervoor dat er ervaring een stuk minder naadloos verloopt. Omdat de brillen je ogen niet volledig afsluiten heb je vaak beeldruis van buitenaf en je ziet nog een gedeelte van de buitenwereld. Prijzen zijn vaak net zo hoog als een vr bril die je aansluit op de PC.

Visus vr bril

Visus VR

Visus VR

Voordelen

Budget oplossing, maar toch met ruim voldoende mogelijkheden. Werken zonder kabels. Werken met computer software en games in plaats van Smartphone apps.

Nadelen

Beeldkwaliteit is afhankelijk van je smartphone en rekenkracht computer. Er kan vertraging ontstaan door de draadloze communicatie tussen de telefoon en computer.