Home » VR blog » AR nog realistischer met scherpte diepte focus

AR nog realistischer met scherpte diepte focus

Augmented Reality (AR) heeft als grote nadeel dat je niet kunt scherpstelling op virtuele objecten. De voorwerpen je ziet zijn altijd scherp, terwijl als je voorwerpen in de echte wereld bekijkt wordt de achtergrond altijd “vaag”. Avegant, makers van Glyph personal media HMD, hebben een “light field display” ontwikkeld voor augmented reality. Met deze light field display is het mogelijk verschillende objecten te weergeven met een verschillende focus op de objecten (de video hieronder zal een hoop verduidelijken).

De techniek die ontwikkeld is werkt in princiepe hetzelfde als wanneer je echte objecten in de realiteit bekijkt. Wanneer de hoek veranderd veranderd de kijkhoek en dus ook de hoek van het binnenkomende licht (dit is hetzelfde als de focus verplaatsen). Avegant veranderd ook de hoek van de lichtinval, dit op zichzelf is technisch niet extreem moeilijk. Maar de dynamische verandering van focus is technisch gezien wel een enorm moeilijk in te richten. Zeker als je je bedenkt dat je wel eens naar een object van dichtbij kijkt en een object op middel verre afstand, de focus moet dan enorm precies zijn om het echt te laten aanvoelen. Zoals je in de video kan zien een technisch probleem dat ze aardig hebben weten te tackelen.

avegant light field ar bril

Lees verder via: http://www.roadtovr.com/avegants-newly-announced-light-field-tech-claims-new-method-display-light-fields/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *