Home » VR blog » Disney combineerd reality in virtual reality

Disney combineerd reality in virtual reality

Nee het is geen Augmented Reality, of toch wel? Bij Disney is het gelukt een tennisbal over te gooien in virtual reality en tegelijkertijd een echte tennisbal over te gooien. Je gooit dus digitaal met een tennisbal maar ook in het echt waardoor je fysiek ook echt een bal voelt. Door deze nieuwe technologie is het mogelijk om zowel virtueel als in realiteit een bal te gooien, of te vangen. Zo wordt een potje honkbal straks veel realistischer! Het moeilijke van deze techniek is om bewegingen in VR synchroon te laten lopen met de fysieke bestaande wereld.

disney vr bal vangen fysiek

Er bestaan natuurlijk VR gloves, maar deze kunnen geen fysieke bal simuleren. Een bal klinkt misschien niet als belangrijk, maar stel je voor dat je straks daadwerkelijk voelt hoe je in een gevecht de vijand vastpakt en hem op de grond gooit. Dat is uiteindelijke het ultieme doel waar dit onderzoek het begin voor is: het voelen wat je in de virtuele wereld ziet. En dat is volgens aardig gelukt!

Veel potentie maar nog wel onderzoek nodig

In de video is te zien dat Disney een voorspellend systeem heeft ontwikkeld dat de beweging van een bal volgt en in realtime voorspelt waar hij heen gaat. Met die data kan in VR getoond worden waar de bal is en welk traject hij aflegt, zodat degene met de bril op hem daadwerkelijk kan vangen. Disney heeft geen plannen om de toepassing verder te ontwikkelen, maar de mogelijkheden zijn duidelijk. Nu staat iemand nog een balletje over te gooien in een lege ruimte, maar straks pitcht hij in de finale van de World Series terwijl er 50.000 man toekijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *