» » Verwachtingen voor virtual reality bijgesteld

Verwachtingen voor virtual reality bijgesteld

Geplaatst in: VR blog | 0

Vijf tot zelfs tien jaar gaat het nog duren voordat virtual reality eindelijk zo goed werkt dat het echt leuk wordt. Dit verwachten wij niet alleen maar ook Facebook-topman Mark Zuckerberg. Volgens hem bestaat goede virtual reality op dit moment nog eigenlijk niet. VR heeft dus nog een flinke slag in techniek te maken.

Zuckerberg is erg betrokken bij de virtuele wereld, met name omdat Facebook groot inzet op VR. In 2014 investeerde FB 3 miljard dollar in Oculus. Zuckerberg droomt ervan dat de massa dagelijks virtual reality gaat gebruiken. “VR wordt het ‘nieuwe computeren’, maar het is nog niet gelukt”, zegt Zuckerberg deze week. “We hebben nog vijf tot tien jaar aan ontwikkeltijd nodig voordat we zijn waar we willen zijn”, aldus een openhartige Zuckerberg bij de rechtszaak tegen Oculus.

Social media leven in een virtuele wereld

Oculus heeft een vr-bril ontwikkeld waarmee je in een virtual reality wereld kan gaan leven, maar Oculus wordt nu beschuldigd van het stelen van technologie. Mediabedrijf ZeniMax stelt dat een oud-werknemer van hen is overgestapt naar Oculus en dat hij belangrijke technologie heeft meegenomen. ZeniMax zegt dat belangrijke onderdelen van de Oculus-bril door hen zijn bedacht. Zuckerberg ontkent: “We zijn ervan overtuigd dat Oculus-producten zijn ontwikkeld op onze eigen Oculus-technologie. Het idee dat Oculus-producten zijn ontwikkeld op technieken van anderen, is niet juist.”

virtual reality verwachtingen

3 miljard extra investering in VR

Het opvallendste van de rechtszaak is niet dat Zuckerberg de beschuldigingen van diefstal weerlegt, maar dat hij stelt dat Facebook nog zeker 3 miljard dollar extra moet investeren in Virtual reality. Uiteindelijk moeten honderden miljoenen mensen worden bereikt. Hij stelt dat de inzet van Facebook om virtual reality groot te maken niet is veranderd, en dat Facebooks Oculus ‘de leider is voor de toekomst’ wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *