Home » VR blog » Virtual reality alle grenzen voorbij, bijne twee miljard omzet!

Virtual reality alle grenzen voorbij, bijne twee miljard omzet!

De virtual reality markt groei, hij groeit ongelofelijk hard. Afgelopen jaar (2016) bereikte VR een omzet van $1,8 miljard dollar. Volgens SuperData, het bedrijf dat onzoek deed naar de virtual reality industrie werden er afgelopen jaar 6,3 miljoen VR gerelateerde toestellen verscheept. VR beleefde volgens SuperData in 2016 zijn eerste commerciële jaar. De marktonderzoekers schrijven dat dit succes te danken is aan de groeiende lijst van bedrijven die zich met de techniek zijn gaan bezighouden, waaronder Facebook en HTC, de Chinese producent van mobiele telefoons en bedrijven die zich bezig houden met ontwikkeling van verschillende VR apps / software.

virtual reality omzet

Lage prijs vr brillen

Samsung was afelopen jaar koploper en had veel succes met de Gear VR bril. Het apparaat werd 4,51 miljoen keer verkocht. Dit komt onder andere door de lage prijs van €90,- euro. Op deze manier probeert Samsung in te haken op de massa en een grote publiek te bereiken dan Oculus, HTC en Sony (Playstation). Daarnaast Samsung vr bril weggegeven bij nieuwe smartphones.

Game industrie zeer belangrijk

De game industrie was goed voor zo’n 44 procent van de omzet van virtual reality. Van de Amerikanen die gebruik maakten van een VR bril, deed zelfs 81 procent dit om te gamen! Van deze techniek wordt de komende jaren veel verwacht door de analisten. Zo schatte onderzoeker Digi-Capital afgelopen jaar dat de mondiale markt voor virtual reality in 2020 zal groeien tot $30 miljard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *