Home » VR blog » Google Chrome VR mogelijkheden

Google Chrome VR mogelijkheden

WebVR is een expirimantelele Javascript Api die het mogelijk maakt via de browser virtual reality Content te bekijken. Met andere woorden, geen apps of games meer installeren, maar direct spelen vanaf je browser. Google Chrome VR heeft WebVR nu toegevoegd aan hun extension library, waardoor virtual reality nog een stukje toegankelijker wordt. WebVR wordt gezien als het nieuwe planvorm voor virtual reality voor webbrowsers.

google chrome vr webvr

Chrome VR Virtual Reality nu via Google Chrome

Virtual Reality is voor Google enorm belangrijk, de Google Cardboard, Google Daydream voor Android. Om Virtual Reality te ervaringen moest je tot nu toe altijd specifieke apps openen die special ontwikkeld zijn voor VR. Daar komt nu gelukkig verandering in, want het is eindelijk mogelijk om ze direct in Chrome VR te starten. Hierbij krijg je de keuze of je de vr-ervaring gewoon met een muis en toetsenbord op een scherm wil beleven, of dat je een VR bril op zet. Op dit moment wordt enkel nog Daydream ondersteund, maar Google laat weten binnen enkele maanden ook de Google Cardboard te gaan ondersteunen. Daar zijn we maar al te blij mee, want dit maakt VR nog toegankelijker!

chrome virtual reality
Het gaat niet alleen om het bekijken van 360 graden videos, maar ook om volledige interactieve ervaringen waarin de bewegingen en de locatie van je smartphone geregistreerd worden door WebVR. Op Googles blog laat het bedrijf enkele voorbeelden zien van ervaringen waar bedrijven aan werken voor WebVR.

Google:

“We willen Virtual Reality naar iedereen en elk apparaat brengen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *