Home » VR blog » Vive VR Sports – Wii Sports 2.0

Vive VR Sports – Wii Sports 2.0

De Nintendo Wii was dankzij zijn bewegingsgevoelige controllers een groot succes, vooral de game Wii Sports was een belangrijk onderdeel van het succes. Met VR Sports, gemaakt door HTC’s Vive Studios, kun je allerlei sporten en spellen doen en lijkt het net alsof je daadwerkelijk op bijvoorbeeld een tennisveld staat. Een stapje verder dan de oude vertrouwde Wii Sports, waar je voor je tv staat te zwengelen met een controller.

Uitgelicht – Pingpong

Op het Game Developers Conference in San Francisco toonde HTC een aantal demo’s waaronder de VR Sports-app waarop je pingpong kon spelen in virtual reality. Met een VR headset en twee controllers speelde je een potje pingpong met een voorgeprogrammeerde computer als tegenstander.

De Game voelt helaas nog wel als een ontwikkelversie aan, zo klinkt de puntentelling niet echt aantrekkelijk en zijn de bewegingen van de tegenstander nogal houterig. We verwachten dat dit nog wel zal verbeteren.

Andere spellen voor de HTC Vive

Naast de sporten, toonde HTC ook nog een paar andere spellen, waaronder Front Defense. Een shooting game waarbij je op de tegenstander moet schieten en ondertussen moet schuilen achter een barricade. Spelers zeggen dat het een beetje on-origineel en amateuristisch aanvoelt, maar de uitwerking heeft zijn charmes. De speler gebruikt namelijk beide Vive controllers als wapens en begeeft je zo daadwerkelijk op het speelveld. Het is dus voor beide games nog even afwachten wat het eindresultaat gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *